Amazon na poti do 200 milijard prometa v 2018 in priložnost, ki jo to nudi slovenskim podjetnikom.

Prihodki Amazon2 1170x667

 

Številke, ki jih ustvarja največji svetovni online trgovec v zadnjih letih so neverjetne. Amazon je bil na začetku online knjigarna, danes pa izjemno uspešno prodaja praktično vse možne produkte – od nakita, prehrane, tehnike pa do vrtne opreme.

Amazon je postal gigant, ki danes ustvarja 49 % vse online prodaje v ZDA (sledi mu e-Bay z le 6 %). Če pa pogledamo celotno maloprodajo v ZDA (tradicionalna + online), predstavlja Amazon danes kar 5 % celotne maloprodajne potrošnje v ZDA! In temu tempu hitro sledijo tudi Amazonove podružnice v Evropi in drugod po svetu.

Kljub temu, da je Amazon v letu 2015 ustvaril že več kot 100 milijard USD prometa, je v letu 2016 zrastel za neverjetnih 27 %, v letu 2017 za 29 %, letos pa drvi proti 200+ milijardam prometa, kar danes pomeni, da je Amazon po borzni vrednosti drugo največje podjetje (za Applom).

 

Prihodki Amazon

 

Amazon je torej gigant e-trgovine in zaenkrat kaže, da rasti še ne bo konec.

Zakaj?

Amazon je za online trgovino naredil tisti korak, ki smo ga vsi čakali. In to je, da je ustvaril tako enostavno izkušnjo nakupovanja, da se za online nakupe odločajo tudi ljudje, ki jih je bilo prej strah ali pa se jim je zdelo vse skupaj preveč kompleksno.

 

Podjetniška priložnost, ki se ob tem ponuja

Za velik del prometa in rasti Amazona so odgovorni milijoni podjetnikov po celem svetu, ki svoje produkte prodajajo preko Amazonove platforme.

Amazon.com je namreč že pred leti za ljudi, ki razmišljajo o podjetništvu in za obstoječe podjetnike ustvaril izjemno podjetniško priložnost. Gre za podjetniško partnerstvo z Amazon.com, kjer lahko lastne izdelke ali pa izdelke, ki jih nabavite na Kitajskem, prodajate na Amazonu pod svojo blagovno znamko.

Torej, Amazon s svojimi storitvami poskrbi praktično za vse – skladiščenje, logistiko, zaračunavanje, … To pomeni, da imate lahko odprto partnerstvo z Amazonom in na njem prodajate izdelke, ne da bi imeli svojo e-trgovino, ne da bi sami skrbeli za zaračunavanje produktov, ne da bi sami skrbeli za skladiščenje in ne da bi skrbeli za logistiko (pošiljanje). Vse te stvari namreč za vas naredi Amazon s svojimi storitvami za prodajalce na Amazonu.

 

Slovenske zgodbe o uspehu

Že pred dvema letoma sem imel webinar v živo (ki ga je spremljalo več kot 1000 ljudi) s Tadejem, ki je na Amazonu v 6 mesecih ustvaril podjetje, ki je takrat generiralo 15.000 USD na mesec (danes pa so njegove številke še neprimerno večje).

Pred enim letom sem podoben webinar ponovil in imel v njem dva gosta: Dušana in Andreja. Dušan je v 13 mesecih postavil podjetje, ki ima 9.000 EUR mesečnih prihodkov. Andrej pa po dobrem letu poslovanja že ustvarja za 1.500 EUR mesečnega dobička.

Podjetnik, ki je imel za svojo osnovno dejavnost prodajo specializiranih gradbenih storitev danes zasluži s prodajo izdelkov na Amazonu bistveno več kot s svojo osnovno dejavnostjo. Prodaja prehranska dopolnila. Za pse. In ustvarja več kot 100.000 EUR mesečnih prihodkov na globalnem trgu.

Mladenič, ki je Amazon podjetje zagnal takoj po faksu in je kot prvi produkt prodajal kuhinjske nože danes luži več kot 140.000 eur na mesec.

Navdušenec nad umetnostjo je s prodajo pripomočkov za ljubiteljsko ustvarjanje zaslužil 400.000 EUR v enem letu, v podjetju pa dela v povprečju 3 ure na dan.

 

Kako deluje Amazon podjetje?

Logika vseh teh podjetij je zelo podobna. Praktično vsi so se te podjetniške priložnosti lotili ob službi ali pa ob obstoječem podjetju.

Nato so raziskali trg in našli primeren produkt, ki ga zdaj nabavljajo na Kitajskem za majhen denar.  Kitajski dobavitelj pošlje zalogo produkta neposredno Amazonu – torej sami nimajo nikoli stika z izdelki – jih ne proizvajajo, ne pakirajo in ne pošiljajo! Za vse poskrbi Amazon!

Ko je vse to urejeno, predstavitev izdelka postavijo na Amazon, kjer je na voljo več sto milijonom kupcev podjetja Amazon.com. Amazon nato te izdelke prodaja in dobavi kupcu.

amazon

 

Letos bo s pomočjo partnerstva z Amazonom na voljo 200 milijard USD velika pogača. Ali si lahko svoj košček odrežete tudi sami?

 

Brezplačni online trening o Amazon podjetništvu

Da bi vam pri tem pomagali, samo za vas v partnerstvu z Akademijo Panta Rei pripravili brezplačni on-line trening, kako to priložnost izkoristiti. V njem boste spoznali nekaj Amazon podjetnikov iz Slovenije, ki jim že uspeva.

Ti podjetniki imajo od nekaj tisoč do nekaj sto tisoč EUR mesečnih prihodkov pri prodaji produktov na Amazonu. In praktično vsi od njih pa so začeli iz ničle, brez lastnih produktov, ob obstoječih službah ali obstoječih podjetjih.

 

V njem pa boste prejeli:

  • Video program v angleščini, ki vam bo po korakih pokazal, kaj sploh je Amazon podjetništvo in kako takšno podjetje postaviti – ne da bi sploh imeli lastni produkt.
  • Online trening (webinar) o Amazon podjetništvu, kjer vam bodo SLO Amazon podjetniki zaupali svoje izkušnje in kako so prišli do uspehov.

Kliknite tu in prejmite ta trening. Je brezplačen in brez obveznosti.

Avtor: Robert Rolih

 

vir: http://www.businesstitans.online/amazon-priloznost-za-podjetnike/

 

spot

 

SPOT svetovanje Podravje je sofinancirano s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija