There is no translation available.

sociolab 1

Spomladansko žuborenje

Znanja, vedenja, kompetence, veščine. Krepimo sebe in sektor socialne ekonomije. Dobro bomo zalivali naša socialna podjetja in zadruge, da se okrepijo in zrastejo v višave, morda pa zrastejo še kakšne nove. Kot gobe po dežju!

e0aaad72 a0e7 4400 a801 36edd0a04497

Prebili smo led s prvimi usposabljanji, sedaj pa je čas vznikanja novih idej, poznanstev in poslovnih vezi. Razveseljujejo nas vaši obrazi in odprte glave idej. 

Dobrodošli v stičišče socialne ekonomije! Dobrodošli v bazen znanj in veščin! Dobrodošli v našo družbo! 

Izpostavljamo in vabimo

Za predstavnike lokalnih skupnosti, javnih zavodov in javnih služb, univerz in fakultet, šol in drugih socialnih partnerjev pripravljamo delavnico Prepoznajmo učinke družbenega inoviranja in socialne ekonomije na razvoj lokalnega okolja.

Samo za okus je tu nekaj vprašanj na katera bomo skupaj iskali odgovore na Ptuju (9. 4. 2019) in v Mariboru (11. 4. 2019);

Kaj je socialna ekonomija, socialno podjetništvo, zadružništvo? 
Kaj so družbene inovacije? 
Kakšni so učinki socialne ekonomije?  
Kako lahko tudi mi prispevamo k razvoju socialne ekonomije? 
Smo lahko tudi mi (družbeno) inovativni? 
Znamo upravljati z družbenimi inovacijami? 

Z veseljem odpiramo prijave na delavnico. Vabimo vas, da se nam pridružite, da staknemo glave in skupaj premislimo o zastavljenih vprašanjih, zagotovo pa se nam bo odprlo še kakšno. Prosimo vas, da se na delavnico prijavite preko e-prijavnice. 

 

Program usposabljanja nabira moč

Ob začetku zagona modulov usposabljanja že ponosno sporočamo, da se je v celovit program podpore vključilo 8 iniciativ in 8 že obstoječih zadrug oz. organizacij s statusom socialnega podjetja, kar je skupno več kot 30 oseb! Veseli smo, da že urimo znanja na različnih področjih.

Ste zamudili začetek usposabljanj? Brez skrbi, novi cikel usposabljanj in izobraževanj, v katerega se boste lahko vključili, bo jeseni.  

 

Spregovori kohezijsko

Predstavili se bomo na dogodku Govoriš kohezijsko?, ki bo 27. 3. 2019 v Hočah, v kohezijskem jeziku bo spregovorila naša vodja projekta Dušanka Lužar Šajt. V živo o SocioLab-u in naših aktivnostih. Več o dogodku si preberite tu

 

Animacija in aktivacija na terenu

Smo v stalnem pogonu in poskušamo povezati vse akterje na področju socialne ekonomije. Smo vas že obiskali? Smo vas spregledali? Ste nas pocukali za rokav? Trenutno izvajamo vrsto dogodkov aktivacije v Podravju, če nas kje vidite, nas pocukajte za rokav ali nas obiščite na kateri od virtualnih ali stičnih točk:


Cirkualne - Slovenska Bistrica - Lenart - Ptuj - Maribor 

Več o projektu

 

Izobraževalni kotiček

Vzniknila je zadružna konfederacija ...
Pred 40 leti se je skupina sodelavcev odločila, da se bodo združili in ustvarili prostor, kjer bodo lahko delili in razpravljali o interesih, realnosti(h) in izzivih, s katerimi se soočajo industrijske in storitvene zadruge iz vse Evrope. Tako se je v Manchestru (UK) leta 1979 rodil CECOP.

Vse od takrat CECOP spodbuja delavske zadruge, socialne zadruge in zadruge samozaposlenih producentov, da postanejo danes glas 50.000 podjetij in 1,3 milijona delavcev po vsej Evropi.

Vir: CECOP 
cecop

sociolab 3Razpisi

Javno povabilo za strokovnjake v sektorju socialne ekonomije 
Več...

Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij 
Več...

Javno povabilo Zaposlimo mlade 
Več...

Spodbude za zagon inovativnih podjetij
Več...

Učne delavnice 2019 za praktično usposabljanje brezposelnih v socialnem podjetništvu 
Več...

Razpis za zbiranje prijav za podelitev priznanj inovacijam v Podravski regiji 
Več...

 

Dogajalo se bo ...

27. marec 2019
Govoriš kohezijsko?, Hoče


 2. april 2019
Kako predstaviti svoje podjetje na Instagramu, Maribor


4. april 2019
Finančni zajtrk: Aktualno iz Slovenskega podjetniškega sklada – letošnji razpisi in ponudba vavčerjev za podjetja, Maribor


9. in 11. april 2019
Usposabljanje za deležnike socialne ekonomije, Ptuj in Maribor


april 2019
Družbeno inovativni Bootcamp, Maribor - FEJS(T)SPEJS

 

sociolab logoti