There is no translation available.

dokumenti

Projekt SpinIT, podprt v okviru programa Interreg Podonavje, se osredotoča na krepitev pametne specializacije in digitalne transformacije v regiji Podonavja. Vodilni partner projekta je razvojna agencija ZEDA iz Bosne in Hercegovine, Slovenijo pa v projektu zastopa ZRS Bistra Ptuj. Projekt traja 30 mesecev in vključuje partnerje iz desetih držav.

Osnovni cilj projekta SpinIT je spodbuditi inovacije in razvoj novih tehnologij, zlasti na področju informacijskih tehnologij (IT), Industrije 4.0, in medsektorskega sodelovanja. Projekt se ukvarja z odpravljanjem regionalnih razlik na področju inovacijskih zmogljivosti in tehnološkega razvoja.

Ključni dokumenti vključujejo izdelavo primerjalnega poročila za oceno digitalnih in industrijskih kapacitet, pregled najboljših praks za spodbujanje inovacij in digitalne infrastrukture, ter križno analizo usklajenosti strategij pametne specializacije (S3). Ti dokumenti zagotavljajo vpogled v trenutno stanje in ponujajo smernice za nadaljnji razvoj.

Dokumenti so sedaj javno dostopni ter predstavljajo dragocene vire za deležnike, oblikovalce politik in praktike, ki so zavezani digitalni preobrazbi v Podonavju. Dokumente v angleščini lahko prenesete na projektbni strani: SpinIT - Interreg Danube.