There is no translation available.

V torek, 10. februarja, so se v Fürstovi hiši na Ptuju pričele izvajati modne delavnice, ki bodo trajale do začetka aprila. Gre za eno izmed aktivnosti čezmejnega projekta Poreteks, ki spodbuja ponovno uporabo in recikliranje odpadnega tekstila na slovenski in hrvaški strani.

Udeleženci delavnic, brezposelni in ostali zainteresirani, se usposabljajo v veščinah inovativnega oblikovanja in snovanja novih tekstilnih izdelkov iz rabljenega tekstila. Delavnice na Ptuju potekajo v organizaciji Javnih služb Ptuj, v sodelovanju z ZRS Bistra Ptuj in Okoljsko raziskovalnim zavodom. Izvajalka delavnic je Danijela Zavec Pavlinič, podjetje Titera d.o.o., ki se je povezala z znanimi ptujskimi modnimi oblikovalkami (Sanjo Veličkovič, Sabino Hameršak Zorec, Stanko Vauda Benčevič in Riko Zadravec).

Sočasno potekajo podobne delavnice tudi na hrvaški strani v Varaždinu in Čakovcu. Izdelki nastali v okviru delavnic na Ptuju bodo predstavljeni na posebnem modnem dogodku, ki se bo zgodil 9. aprila 2015 v Dominikanskem samostanu. Konec maja bo tudi v Varaždinu potekala skupna čezmejna modna revija, kjer se bodo predstavili vsi tekstilni izdelki narejeni v okviru delavnic.

 

poreteks logos