V oktobru smo za dijake Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo na Ptuju (ŠETK) pripravili start-up vikend, na katerem so v skupinah razmišljali o poslovnih idejah, ki odgovarjajo na izzive, ki so jih mladi zaznali. Pod mešanim mentorstvom strokovnjakov iz ZRS Bistra Ptuj (dr. Lidija Tušek, Tjaša Glažar, mag. Mirjana Nenad in Robert Novak) in učiteljic iz ŠETK, ki so vključene v program spodbujanja podjetništva, ki ga financira agencija SPIRIT Slovenija ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Učiteljsko ekipo vodi Patricija Koler.

Nastale so zelo zanimive ideje, in sicer:

SKUPINA

Nekaj stavkov o projektu oz. ideji

DIA

Naša podjetniška ideja izhaja iz problema, da nekateri pripomočki za diabetes niso dobavljivi v EU, zato smo se z ekipo odločile , da bomo ustanovile podjetje, ki se ukvarja z uvozom in prodajo teh pripomočkov.

GREENCOIN

Naša podjetniška ideja je Greencoin. To je Crypto valuta, ki pripomore okolju, saj z vsakim kupljenim kovancem posadimo drevo. Hkrati pa gre za možnost zaslužka.

PRO- LINE

Predstavili smo Pro-line, robota, ki samodejno riše črte in prihrani delovno silo ter pri tem uporablja naravno barvo. Ideja je inovativna na našem področju.

ANIMAL KINGDOM

Naša poslovna ideja je ustanoviti center in zavetišče za male živali Animal Kingdom, s katerim bi pomagale zapuščenim živalim, hkrati pa bi v centru nudile nego in varstvo malih živali ter sprehajanje psov.

SUŠILNA OMARA

Naša sušilna omar je omara, ki takoj posuši vsa oblačila in jih tudi odišavi. Z našo omaro rešujemo problem mokrih oblačil, ko nas preseneti dež, mi pa zraven nimamo dodatnih oblačil ali dežnika.

REUSABLE IN PRILAGODLJIVI VLOŽKI

Predstavile smo vložke, ki se prilagodijo na vse spodnje perilo, so udobni in jih lahko uporabljamo za večkratno uporabo.

PROFITER DE LA NATURE

Postavili bomo glamping hišice na Kogu z imenom Profiter de la nature. Ime je prevedeno iz francoščine in pomeni uživajte naravo. Nudili bomo prenočišče v glamping hišicah z moderno opremo. Naša ponudba bo obsegala tudi ponudbo lokalne hrane in lokalnih vin.

BUS APP

Predstavili smo Bus app. To je aplikacija, ko lahko s pomočjo lokatorjev preko telefonske naprave sledimo lokacijo avtobusa v danem trenutku. To bo vsekakor koristno za uporabnike, saj si bodo lažje organizirali svoja potovanja z javnim prevozom.

EMALLYA

Predstavile smo praktično svečo, kine vsebuje navadnega voska, temveč foton. To idejo bi rade predstavile tudi v EU, saj je nekaj novega. Foton je prijaznejši za uporabo, saj se ne razlije kot vosek. Prav foton nam omogoča, da bodo naše sveče čudovitih barv in oblik.

FOOD TRUCK-TUTI FRUTI

Naša podjetniška ideja je food truck. Dostavljale bomo lokalno pridelano hrano v manjše kraje po Sloveniji. Ponujale bomo hitro, ampak zdravo pripravljeno hrano, ki bo dostopna vsem.

KAMENI NAKIT

Smo podjetje, ki prodaja kamnite izdelke, s katerimi hočemo pomagati ljudjem. Nakit iz kamna ima posebno energijo, ki dobro vpliva na ljudi.