Večina vprašanih jih odgovori na vprašanje kako preprečiti beg možganov oziroma mladih oseb z odgovorom, da se mladim strokovnjakom ponudi dobro službo in dobre pogoje za delo. Z odgovorom se lahko delno strinjamo, vendar je ta problem potrebno gledati širše in sicer med drugim tudi na stanovanjsko politiko, kvalitetne javne storitve, kulturno ponudbo, mobilnost, podjetniško okolje.

Ravno zaradi tega, vas naprošamo mlade Ptujčane, za sodelovanje v anketi, da bomo pridobili podatke, katere bomo lahko v prihodnje tudi z ukrepi izboljšali. Moramo se zavedati, da lahko lokalne oblasti, t. i. beg možganov preprečijo z izboljšanjem pogojev za mlade ljudi, z razumevanjem ključnih dejavnikov, zasnovanih in izvedenih kot celostne aktivnosti. In cilj te ankete je ravno razumevanje ključnih dejavnikov pri odločitvah mladih.

 

POVEZAVA DO VPRAŠALNIKA V ANGLEŠČINI NAMENJENA MLADIM OD 18 DO 35 let.

https://talentmagnet.ios-regensburg.de/young-talent-survey/

 

Prav tako naprošamo, vas podjetnike za izpolnitev ankete. Ta anketa je namenjena, da pridobimo poglede ter informacije glede migracijskih razlogov, privlačnosti za mlade ter regionalnih razlik tudi z strani gospodartva. Dobro podjetniško okolje je najboljši pogoj za uspešno mesto ter najpomembnejša gonilna sila za lokalno rast in razvoj.

POVEZAVA DO VPRAŠALNIKA V ANGLEŠČINI NAMENJENA PODJETJEM

https://talentmagnet.ios-regensburg.de/private-sector-survey/

 

ZAHVALJUJEMO SE VAM ZA SODELOVANJE.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ZRS BISTRA PTUJ je v drugi polovici tega leta začela z izvajanjem novega projekta, z naslovom TALENT MAGNET je bil pridobljen na zadnjem razpisu transnacionalnega programa PODONAVJE.

ZRS BISTRA PTUJ v tem projektu opravlja nalogo vodilnega partnerja in ima pod svojo koordinacijo 17 institucij iz 12 podonavskih držav. Sam projekt traja 3 leta in naslavlja pomembnejše družbene (demografske in trg dela) izzive povzročene z odhajanjem mladih iz majhnih in srednje velikih mest v podonavski regiji (tako imenovan "beg možganov"). Trenutno smo v izvajanju oziroma izpolnjevanju dveh anket (zgoraj omenjene), katere izvajamo skupaj s projektnimi partnerji.

 

education 1651259 1280