SPOT logoti 2024

Za obisk SPOT točke je potrebna


PREDHODNA NAJAVA!

Pokličite nas ali pišite na našo elektronsko pošto, rezervirajte termin in nas obiščite!

Na ZRS Bistra Ptuj lahko brezplačno uredite postopke registracije d.o.o. ali samostojnega podjetnika

Za registracijo s.p. potrebujete le osebni dokument in davčno številko, celoten postopek pa lahko opravite pri nas. Pri registraciji družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) se najprej oglasite pri nas, da vam pripravimo potrebne dokumente za banko. Z izjemo odprtja bančnega računa boste ves postopek opravili pri nas.

Nudimo vam tudi nekaj drugih administrativnih postopkov v povezavi z začetkom poslovanja, ki so za vas prav tako brezplačni.

 

 Več informacij
Kje nas najdete? ****** Naš delovni čas ****** Pogosta vprašanja glede vpisa v poslovni in sodni register.

 

VEM točka na ZRS Bistra Ptuj je med najbolj obiskanimi v Sloveniji

-----------------------------------------------------------------------------------

SPOT Svetovanje – Podjetniško svetovanje in mentoriranje

Tretjo raven sistema SPOT predstavljajo točke SPOT svetovanje  (Povezava na zunanjo povezavo) , ki predstavljajo celovito podporno okolje za podjetništvo. V okviru  javne agencije SPIRIT Slovenija  (Povezava na zunanjo povezavo)  zagotavljajo celovite brezplačne podporne storitve potencialnim podjetnikom in podjetjem v vseh fazah razvoja.

SPOT Svetovanje nudi širok vsebinski obseg brezplačnih storitev, namenjenih potencialnim podjetnikom in podjetnikom, kot tudi storitve inovativnim posameznikom in inovativnim zagonskim podjetjem.

SPOT Svetovanje zajema poleg postopkov registracije, izbrisa in statusnih sprememb širok razpon storitev. SPOT Svetovanje nudi:

  • osnovno svetovanje strankam na področjih, ki sega vse od priprave poslovnih načrtov, marketinga in vodenja podjetij, pa tudi do internacionalizacije podjetij ter državnih spodbud. Tovrstno svetovanje lahko poteka bodisi telefonsko ali prek e-pošte bodisi z obiskom stranke na točki SPOT Svetovanje;
  • podjetniško mentoriranje, ki zajema presojo poslovne ideje, vodenje in usmerjanje potencialnega podjetnika oziroma MSP skozi poslovne in druge potrebne procese,  vključevanje v ustrezna usposabljanja ter identifikacija visoko inovativnih idej in podjetij s potencialom globalne rasti ter napotovanje teh v storitve start-up konzorcija;
  • različne dogodke z namenom spodbujanje podjetniške kulture in povečevanja podjetniške dejavnosti;
  • usposabljanja, katerih namen je krepiti znanje in veščine o poslovanju z državo, ABC podjetniško usposabljanje  (Povezava na zunanjo povezavo) , izvajanje poglobljenega ABC plus podjetniškega usposabljanja;
  • informiranje in promocijo, v smislu rednega in ažurnega obveščanja strank o aktivnostih, razpisih in dogodkih na področju spodbujanja podjetništva.

Poiščite svojo najbližjo regijsko točko SPOT na povezaviStoritve vstopnih točk SPOT Svetovanje | Podjetniški portal (podjetniski-portal.si)  (Povezava na zunanjo povezavo)

Inovativnim potencialnim podjetnikom in inovativnim zagonskim podjetjem s potencialom hitre rasti nudi nacionalni Start-up konzorcij naslednje storitve:

  • start-up mentoriranje na področjih presoje podjetniške ideje, mentorstva in identifikacije potrebe po ekspertnem svetovanju;
  • start-up programe, ki zajemajo izvedbo programov in prilagojenih izobraževanj za inovativna podjetja s potencialom rasti in inovativne posameznike in
  • ekspertno svetovanje, ki zajema specialna znanja na posameznih področjih delovanja oziroma poslovanja za inovativna podjetja s potencialom rasti, ki jih podaja ustrezno usposobljen (domač ali tuj) strokovnjak.