Tudi letos, ZRS Bistra Ptuj in Šolski center Ptuj ob podpori Mestne občine Ptuj in Manager kluba Ptuj ter številnih podjetnikov nadaljujemo s tradicijo odkrivanja in negovanja podjetniških talentov med mladimi na Ptuju. Poiskali smo ekipe podjetnih mladih ljudi, ki so ob pomoči mentorjev razvijali poslovne modele in so predstavili svoje rešitve v samo 5 minutah pred komisijo in občinstvom, po treh letih– končno v živo – na dogodku Podjetniški izziv za mlade 2022, ki se je odvijal v sredo, 11. maja 2022, ob 12.00, v projekcijski dvorani za odrom Šolskega centra Ptuj.

Podjetniški izziv za mlade je tako odlična priložnost za urjenje v podjetniškem razmišljanju, preoblikovanju zamisli v rešitve ter jasni predstavitvi teh rešitev.

Komisija je ocenjevala izvirnost in poslovno dorečenost idej v 2 kategorijah: osnovne šole in srednje šole ter njihovo predstavitev. Svoj glas bo imelo tudi občinstvo.

Dogodka se je udeležilo več kot 130 mladih, njihovih mentorjev, učiteljev in predstavnikov gospodarstva. Tekmovalo je 12 podjetniških ekip, 4 osnovnošolske in 8 dijaških, ki so morale svoje ideje v petih minutah predstaviti strokovni publiki in občinstvu. 5-člansko strokovno komisijo je v konkurenci osnovnih šol najbolj prepričala ideja »Smart Walk« iz OŠ Ormož, v konkurenci srednjih šol pa ideja »Moj nabiralnik« iz Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo (ŠC Ptuj). Publika je za svojega favorita izbrala ekipo Smart Walk.

01. PIzM2022 v zivo

02. Zmagovalni ekipi z mentorji PIzM2022

03. Zmagovalni ekipi z mentorji in komisijo PIzM2022

Več najdete v PRILOGI.