sociolab v pogonu

Odeti v jesenske barve 

pripravljamo še zadnje podrobnosti za prvi veliki dogodek v Slovenski Bistrici. Držimo tempo in se pripravljamo na jesenski ciklus usposabljanj. 
Nova znanja, prihajamo!

Želimo vam prijetno branje!

 

Izpostavljamo in vabimo

Vabimo vas na Sejem socialne ekonomije, kjer boste spoznali prednosti socialnih podjetij in zadrug v primerjavi s klasičnimi podjetji, izvedeli več o izzivih, perspektivah in prihodnjih usmeritvah socialne ekonomije ter socialni vključenosti na podeželju. Sejem bo potekal 19. oktobra 2018, od 10:00 do 14:00 v Stičišču podjetniških iniciativ (stavba Crouzet) na Partizanski 24 v Slovenski Bistrici.
Več o dogodku in podroben program najdete na povezavi.    

Prisrčno vabljeni v našo družbo!    

 

SocioLab na Sejmu Agra

V času od 25. do 30. avgusta 2018 smo se v okviru Lokalne akcijske skupine Haloze predstavili na Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu v Gornji Radgoni. Na sejmu se je predstavilo 12 vinarjev in 10 drugih ponudnikov z degustacijami in prodajo svojih vin in produktov iz Haloz. LAS Haloze je predstavila tudi projekta Life to Grasslands in SocioLab. V sodelovanju s Turističnim društvom Cirkulane, Društvom vinogradnikov in sadjarjev Haloze in Vinarsko zadrugo Haloze, z.o.o., so.p. smo pripravili program postavitve haloškega klopotca v sejemskem vzorčnem vinogradu. Kaj vse ponuja in omogoča projekt SocioLab pa smo obiskovalcem podrobneje predstavili 29. 8. 2018, na sejemski dan zadružnikov. Pomembnost povezovanja je ključnega pomena za socialno ekonomijo in razvoj skupnosti.

 

Izobraževalni kotiček

Zadružništvo za začetnike ali definicija iz Zakona o zadrugah

"Zadruga je organizacija vnaprej nedoločenega števila članov, ki ima namen pospeševati gospodarske koristi in razvijati gospodarske ali družbene dejavnosti svojih članov ter temelji na prostovoljnem pristopu, svobodnem izstopu, enakopravnem sodelovanju in upravljanju članov."

Vir: ZZad-UPB2

 

Razpisi 

  • Javni poziv LAS Haloze ESRR-2018 - Več ...
  • Javni razpis za vzpostavitev ali nadgradnjo elektronskega poslovanja v MSP v obdobju 2019-2022 »E-POSLOVANJE 2019-2022« - Več ...
  • Javni razpis za pred-financiranje razvojnih projektov in projektov kmetijskih gospodarstev - PF1/PF2 2018 - Več ...
  • Razpis EU za zbiranje projektnih predlogov v okviru evropske solidarnostne enote - Več ... 

 

Dogajalo se bo ...

 

sociolab logoti