sociolab 1

S strumnim korakom

Nazdravili smo preteklemu letu in plodnim začetkom ter si zastavili cilje za prihajajoče razgibano in dogodkov polno leto.

sociolab 7

Po iskrivem decemberskem vrvežu smo nazaj na svojih mestih, polni delovnega zagona in sproščenih glav načrtujemo naslednje korake in še bolj na široko odpiramo vrata naših stičnih točk.

Vabljeni, da nas obiščete!

 

Izpostavljamo in vabimo

Z veseljem najavljamo pričetek programa usposabljanja za socialna podjetja in zadruge v februarju in odpiramo prijave!

Vse, ki razmišljate o zagonu socialno podjetniškega podjema ali zadruge ali ste zaposleni v socialnem podjetju ali zadrugi vabimo, da se vključite v program usposabljanja SocioLab, ki bo potekal v obliki 12-ih tedenskih srečanj. Udeleženci se lahko, glede na lastne potrebe odločite, katere module bodo obiskovali, obvezna je udeležba le na dveh. Prav tako boste dobili dostop do spletne učilnice, kjer bodo na voljo vsa gradiva v elektronski obliki.

Nova znanja in veščine boste lahko urili na naslednjih področjih:

  • Osnove socialne ekonomije, socialnega podjetništva in zadružništva (obvezni modul)
  • Razvoj in preverjanje družbeno inovativnih idej
  • Strateško in poslovno načrtovanje
  • Etični marketing, tržno komuniciranje in prodaja
  • Finance ter davčni in računovodski vidiki
  • Razvoj kadrov v socialnih podjetjih in zadrugah
  • Merjenje družbenih učinkov (obvezni modul)
  • Digitalna znanja in pismenost ter novi trendi in tehnologije

Program se bo izvajal v naslednjih terminih:
Maribor: od 5. marca do 28. maja 2019
Ptuj: od 14. marca do 6. junija 2019
 

Začenjamo pa z digitalnimi znanji, in sicer z dvodnevno delavnico (2x 4 ure) z naslovom  "Kako do lastne trgovine na spletu?". Delavnica bo sestavljena iz informativnega dela, kjer bomo spoznali osnove in si pogledali primere dobrih spletnih trgovin, ter praktičnega dela, kjer bomo pričeli z izdelavo lastne spletne trgovine. Modul bomo izvajali 28. februarja in 7. marca med 16. in 20. uro v prostorih stične točke Marbor - Tkalka.

Prijave sprejemamo na stičnih točkah ali preko e-prijavnice.

 

Zagovorništvo

 

Ob začetku leta smo se projektnimi partnerji sestali na delovnem srečanju o zagovorništvu. Pregledali in razpravljali smo o trenutnem položaju socialne ekonomije v Sloveniji in o ovirah, ki otežujejo razvoj socialnega podjetništva in zadružništva. Dotaknili smo se tudi iskanja rešitev za izboljšanje stanja na področju podpornega okolja za socialno ekonomijo, predvsem socialnega podjetništva in zadružništva. V prihodnosti se bomo osredotočali na stvari, ki jih je mogoče izboljšati v lokalnih okoljih in na aktivnosti, ki bodo pripomogle k razumevanju socialne ekonomije med deležniki (predstavniki občin, SPOT točke, podjetniški svetovalci, Zavod za zaposlovanje, razvojne agencije, LAS-i ipd.) in njene pomembne vloge pri dvigu kakovosti življenja in zagotvaljanju varnih in trajnih delovnih mest. Prav tako pa ne bomo pozabili izvajati zagovorniških aktivnosti na državni ravni.

 

Velika mednarodna konferenca v novembru


Začeli smo s pripravami na mednardno konferenco, ki se ima zgoditi novembra 2019 na Ptuju. Povabili smo pomembne strokovnjakinje in strokovnjake, za katere verjamemo, da se vas bodo njihove zgodbe dotaknile. Programske sklope in vsebine so v oblikovanju in takoj, ko bomo imeli vse potrebne informacije, jih bomo z veseljem delili z vami.

Več o projektu


Izobraževalni kotiček


STANOVANJSKA ZADRUGA
je zadruga, ki se namensko ukvarja z reševanjem stanovanjskega problema svojih članov. Zadruge se delijo na najemniške in lastniške. V priročniku, ki predstavlja ključne korake v fazah načrtovanja in ustanavljanja, je izbran najemniški model.
Naj branje obrodi sadove!

Vir: projekt Dovolj za vse: Skupnostno upravljanje z življenskimi viri
sociolab 7 1

sociolab 3Razpisi

Razpis za sofinanciranje projektov v okviru programa »Socialni dialog - dostojno delo«
Več...

Javni razpis za izvedbo podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Sloveniji v letih od 2018 do 2019 »SIO 2018-2019« 
Več...

Javni razpis - P7 - Mikrokrediti 2019 Več...

P7R 2018 – Mikrokrediti na problemskih območjih v RS (Maribor z okolico)
Več...

 

2. javni razpis za podukrep 16.2 Podpora za pilotne projekte ter za razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij
Več...

4. Javni poziv za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja iz EKSRP na območjih občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik, Trnovska vas za NVO v letu 2019
Več... 

 

Dogajalo se bo ...

25. januar 2019
10. strokovna konferenca Aktualno na področju ekološkega kmetijstva 2019


26. - 28. februar 2018
Usposabljanje Art of Hosting-Cocreating Leadership that matters, Tuhelj, Hrvaška


27. februar 2019
Združenje CAAP pripravlja Izobraževanje na področju eko-socialnega turizma in trženja. Za nadaljnje informacije spremljajte njihov Facebook profil ali jim pišite na


28. februar in 7. marec 2019
Delavnica "Kako do lastne stgovine na spletu?", SocioLab, Maribor


 14. marec 2019 

Konferenca World of Synergy 2019: Inclusive Leadership, Podčetrtek

 

sociolab logoti