sociolab 1

Sprehod po Mestu socialne ekonomije

Prihaja mesec maj in z njim praznično obdobje; praznik dela, Dan Evrope in svetovni dan čebel. Čaka nas tudi kar cel teden posvečen evropskim projektom. Sprehodite se z nami skozi dogodke socialne ekonomije!

d5a65291 328b 4d13 8394 ae677fad82bb

Gradimo skupno zgodbo in iščemo vzporednice, povezujemo se na organizacijski kot tudi na projekti ravni. In tako nastajajo nove pripovedi, nova spoznanja in nove vezi. 

Pozdravljamo vas v stičišču socialne ekonomije! Dobrodošli v našo družbo! Dobrodošli v Mesto socialne ekonomije! 

 

Izpostavljamo in vabimo


Vabimo vas, da se nam pridružite v Mestu socialne ekonomije. Dogodek, ki poteka pod okriljem Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in v okviru kampanje EU projekt, moj projekt, kjer bodo predstavljene pozitivne zgodbe, ki jih v Sloveniji pišemo s pomočjo evropskih sredstev. 

Maribor se bo 15. 5. 2019 med 10.00 in 16.00 uro prelevil v Mesto socialne ekonomije, vsaj na Tkalskem prehodu in Gosposki ulici, kjer bomo združili moči in sile projektov iz področja socialne ekonomije. Povezali in predstavili vam bomo kar 7 projektov, obenem pa vam ponujamo priložnost priložnostnega in neformalnega učenja o socialni ekonomiji preko kratkih uporabnih delavnic. Za vas pripravljamo tudi voden sprehod po Mestu socialne ekonomije in za zakljjuček izvrstno delavnico Od 0 do 3000 idej in potem do prave! z Nastjo Mulej. 

Pridite in postanite za en dan aktivni prebivalec Mesta socialne ekonomije.

 

Program usposabljanja v polnem teku

Moduli usposabljanja so v polnem teku in tokrat s ponosom in žarom sporočamo, da se je v celovit program podpore vključilo že 8 iniciativ in 9 že obstoječih zadrug oz. organizacij s statusom socialnega podjetja, kar je skupno več kot 40 oseb! Urimo znanja na različnih področjih in mentorji s svojimi mentoriranci preživljamo neprecenljive trenutke izboljševanja storitev in izdelkov zadrug in socialnih podjetij na področju socialne ekonomije. Ste zamudili začetek usposabljanj? Brez skrbi, novi cikel usposabljanj in izobraževanj, v katerega se boste lahko vključili, bo jeseni.  

 

Animacija in aktivacija na terenu

Smo v stalnem pogonu in poskušamo povezati vse akterje na področju socialne ekonomije. Smo vas že obiskali? Smo vas spregledali? Ste nas pocukali za rokav? Trenutno izvajamo vrsto dogodkov aktivacije v Podravju, če nas kje vidite, nas pocukajte za rokav ali nas obiščite na kateri od virtualnih ali stičnih točk:

Cirkualne - Slovenska Bistrica - Lenart - Ptuj - Maribor 

Obiščite nas lahko tudi v Mestu socialne ekonomije in pokukajte v široko paleto socialne ekonomije. Brez omejitev in pogojev = No strings attached. 


Več o projektu

 

Izobraževalni kotiček

O kritični pismenosti

"Kritična pismenost je koncept, ki pismenosti kot referenci za branje in ustvarjanje tekstov dodaja kritičnost kot eksplicitno etično in politično dimenzijo. Iz zavedanja, da sta jezik in dostop do informacij in znanja ena ključnih osi vzpostavljanja razmerij moči v družbi, po kateri se izvaja dominacija, izključevanje in nasilje v družbi, je kritičnost prepoznana kot etični in politični imperativ, usmerjen v pravično sobivanje. (...) Ideja kritične pismenosti se upira poskusom, da bi jo na preprost način defnirale_i, saj je osrednji namen kritične pismenosti razumevanje kompleksnosti odnosov med jezikovnimi praksami, razmerji moči in identitetami, ki pa so v toku stalnih sprememb. (...) Kritična pismenost kot eno svojih ključnih orodij uporablja tudi kritično diskurzivno analizo. Ta razkriva, na kakšen način jezik umešča posameznice_ke v razmerja moči."
 

Vir: Pekarna magdalenske mreže, Infopeka

7176ac99 8dc6 4369 ae90 a6340d0eea76

 

 

sociolab 3Razpisi

Javno povabilo za strokovnjake v sektorju socialne ekonomije 
Več...

Vavčer za tržne raziskave tujih trgov
Več...

Javno povabilo Zaposlimo mlade 
Več...

Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij 
Več...

Učne delavnice 2019 za praktično usposabljanje brezposelnih v socialnem podjetništvu 
Več...

Vavčer za certifikate kakovosti
Več...

 

Dogajalo se bo ...

15. maj 2019 
Mesto socialne ekonomije, Maribor


21. in 22. maj 2019
PODIM konferenca 2019, Maribor

 

sociolab logoti