Večina razvojno najbolj uspešnih držav se že dolgo zaveda, da zgolj tržne zakotnosti niso zadosten pogoj za doseganje visoke dodane vrednosti in preko nje takšnih davčnih dajatev, ki zagotavljajo visoko kakovost javnih storitev na področju izobraževanje, zdravstva, socialne oskrbe, kulture, športa, obveznih in neobveznih gospodarskih javnih služb, itd. V želji, da Slovenija ne bo postala kolonija znotraj razvitega dela Evrope se v naši državi vzpostavlja sistem podpornega okolja, ki pomaga krepiti konkurenčno sposobnost našega podjetništva. To pa je mogoče dosegati z dovolj visoko razvito kulturo podjetnosti in inovativnosti, ki jim je potrebno dodati še sodelovalnost, sposobnost za sinergijo in etiko soodvisnosti.

V želji, da bi te cilje čim prej dosegli vas vabimo na,

Podjetniško konferenco za Podravje - Poslovne priložnosti v Podravju, v torek 14. 6. 2022 od 12. ure v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

-----------------------------------------------------------------------

PROGRAM:

1. del – 12.00-13.00:

  • Uvodni nagovor in pozdrav,
  • Predstavitev podpornega podjetniškega okolja – poslovne priložnosti v Podravju: SPOT Podravje, slovenska poslovna točka; SPOT IP + Invest Slovenija + Invest Podravje – sistem za privabljanje investitorjev; SIO - Subjekti inovativnega okolja; EEN - Enterprise Europe Network; MPIP – Mrežni podjetniški inkubator Podravje; PONI Podravje – podjetno nad izzive in drugo,
  • SocioLab - podporno okolje za socialno podjetništvo in družbene inovacije,
  • Na spodbujanju podjetnosti mladih svet stoji,
  • Predstavitev aktualnih in prihajajočih razpisov,
  • Dobre prakse (sodelovanje RR in izobraževalnih inštitucij z gospodarstvom).

2. del - 13.00-14.00: Okrogla miza z gosti;

3. del – 14.00-15.00: B2B druženje ob kavici in prigrizkih.

 

Podrobnejši program

 

Dogodek je brezplačen, obvezna je PRIJAVA na dogodek, najkasneje do 13.6.2022.  QR koda prijava

Za več informacij se obrnite na Robert Novak, , 031 416 155 ali na

Jadranka Krajnc, .

 

  

-----------------------------------------------------------------------

NEURADNI DEL - rekreativno-družabni del, ki bo potekal po zaključku dogodka, od 15.30 naprej (do večera) na Golf igrišču Ptuj – ob igranju FootGolfa - najmlajšega športa v najstarejšem mestu (več: https://movio.si/footgolf-2/ ali https://www.facebook.com/FootGolfPtuj).

-----------------------------------------------------------------------

 

Spremljajte nas na www.bistra.si in www.facebook.com/ZrsBistraPtuj!

 

Vabljeni!

Foto: Pixabay.com

SPOTESSRRS

Projekt SPOT svetovanje Podravje je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javne agencije.

 

logoti Invest Podravje vsi partnerji

MKPSpiritSCPtuj