Ministrstvo za upravo je omogočilo nove elektronske storitve na portalu e-VEM za potrebe zaposlovanja tujcev imenovane eBDP.

 pexels photo 530024

 

Gre za vlaganje prošenj za izdajo dovoljenj za prebivanje zaradi zaposlitve ali dela v elektronski obliki. Pomembne informacije so zbrane na strani: Zaposlitev in delo tujca.

 

Uvedene bodo 4 vloge, in sicer:

- Prošnja za enotno dovoljenje na področju raziskav ali visokega šolstva tujca z e-plačilom

- Prošnja za enotno dovoljenje za prebivanje in delo tujcev z e-plačilom

- Prošnja za enotno dovoljenje na področju raziskav ali visokega šolstva tujca s predhodnim plačilom

- Prošnja za enotno dovoljenje za prebivanje in delo tujcev s predhodnim plačilom

V zvezi s tem smo zbrali nekaj ključnih informacij:

 

Neobvezna oddaja vlog prek portala e-VEM

Vloge bodo lahko zakoniti zastopniki ali pooblaščenci oddajali prek portala e-VEM. Vloge bo še naprej možno oddati tudi po fizični poti na Upravnih enotah.

Referenti točk SPOT (VEM) teh vlog prek portala ne bodo oddajali.  Uporabniki se bodo na točke VEM lahko obračali z namenom ureditve pooblastila za opravljanje postopkov prek portala e-VEM.

Za postopke urejanja vlog eBDP uporabnikom zagotavljajo  vsebinsko podporo Upravne enote. Kontaktni podatki za vsebinsko podporo so objavljeni na portalu e-VEM na strani Pomoč in podpora.

 pexels photo 704767

 

spot

SPOT svetovanje Podravje je sofinancirano s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija