Prve aktivnosti projekta so v polnem zagonu, kljub poletni vročini in nenadnim ohladitvam ne popuščamo! V rokovnikih so zapisani številni sestanki in srečanja ter priprave na jesenski ciklus usposabljanj.
Novim izkušnjam in znanjem naproti ...

Sociolab zagnan

Z veseljem sporočamo, da smo pričeli s projektom »Aktivno in povezano za nova delovna mesta in vključujočo družbo - SocioLab«, ki je bil potrjen v okviru prvega Dogovora za razvoj Podravske regije. Ponosni smo, da smo uspeli v projektu povezati vse ključne deležniki na področju socialne ekonomije v Podravski regiji in sicer kar 11 različnih partnerjev na čelu z nosilcem – Fundacijo Prizma.

Projekt »SocioLab« je namenjen vzpostavitvi celovitega ekosistema za krepitev potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti z namenom razmaha socialne ekonomije (socialnih podjetij in zadrug) ter s tem povezanega ustvarjanja in ohranjanja kvalitetnih in trajnih delovnih mest v sektorju socialne ekonomije ter širitve ponudbe dostopnih (družbeno) inovativnih produktov (storitev in proizvodov), ki bodo zagotavljali večjo socialno vključenost ranljivih skupin, prispevali k zmanjševanju revščine in večanju kvalitete življenja ter gospodarskemu in družbenemu razvoju v Podravski regiji. Prav tako pa želimo ekosistem preko info-točk v Slovenski Bistrici, Lenartu, Cirkulanah, Ptuju in Mariboru približati slehernemu uporabniku.


Vabimo vas na tiskovno konferenco projekta SocioLab, kjer bomo predstavili ključne in začrtane aktivnosti projekta. Tiskovna konferenca bo potekala v četrtek, 6. septembra 2018, od 11:45 do 12:15, v prostorih Salona uporabnih umetnosti, v Mariboru in bo hkrati del programa mednarodne konference Združimo se! Zadružništvo in mladi. 

Prisrčno vabljeni v našo družbo!  

 

sociolab logoti