Logo JanesWalk 2019

Spoštovani navdušenci hoje.

ZRS Bistra Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in Skupno občinsko upravo občin v Spodnjem Podravju, vabi na 3. voden urbani sprehod  »Jane's Walk 2019«, po starem mestnem jedru in obrobju.

Letos želimo posebej poudariti pomen celostnega urbanega urejanja mesta v skladu z najnovejšimi smernicami sprejetega Kataloga urbane opreme in pripravljene Strategije hodljivosti za mesto Ptuj« ter slišati „kakšno mesto, si zares želimo v prihodnje”.

Tako bomo uradno predstavili (in predali) izdelane in postavljene nove info table in kažipote, ki so kot take, prvi primer urejanja mesta v skladu s sprejetim Katalogom urbane preme za mesto Ptuj, pripravljene v okviru projekta CityWalk.

Pot nas bo vodila po starem mestnem jedru in obrobju, kjer si bomo ogledali trenutne dobre in slabe prakse ureditve mesta (oglaševalski in označevalni elementi, urbana oprema za sedenje in počitek, varovalni elementi, drugo).

Sprehod pod naslovom „PoTUJ in se spreHODI po našem mestu”, bo v petek, 10. 5. 2019, s pričetkom ob 12. uri na P+R parkirišču na Zadružnem trgu.

janes walk 2019 v 1

S svojo udeležbo boste podprli globalno akcijo „urbani sprehodi Jane’s Walk”. Več informacij na: http://ipop.si/urbani-sprehodi-janes-walk/ in http://janeswalk.org/.

Sprehodi bodo organizirani v vsakem vremenu.

Več o sprehodu in trasi, v priponki.

Vabljeni. Ker želimo slišati tudi vaše mnenje.

pdfVabilo370.88 KB

pdfKarta594.98 KB 

 Letak Janes Walk 2019 Ptuj

 

Utrinki iz lanskega Jane's Walk na Ptuju: