Vabljeni na mednarodni znanstveni posvet, ki bo dne 20. 2. 2020, s pričetkom ob 9.00 uri v Dominikanskem samostanu na Ptuju in ob 18. uri predstavitev knjige z naslovom:
KURENT – KORANT – Ali veš kdo si?

Mednarodni posvet 20.2.2020

Ob letošnjem 60. kurentovanju se bo zvrstilo veliko število spremljajočih dogodkov v čast in spomin našim očakom, ki so nam zapustili izjemno etnografsko dediščino. Ker sta resnična bit in pomen naše dediščine še vedno zavita v tančico skrivnosti, želimo z znanstvenim posvetom,
dne 20. 2. 2020, s pričetkom ob 9.00 uri v
Dominikanskem samostanu na Ptuju,
omogočiti drugačen pogled na poslanstvo te dediščine.

Po zaključku posveta, ob 18. uri, bomo predstavili knjigo z naslovom:
KURENT – KORANT – Ali veš kdo si?

Vabilo – mednarodni posvet

Predstavitev knjige KURENT KORANT ali ves kdo si

Program mednarodnega posveta 20.2.2020

Knjiga predstavlja hevristični poskus oblikovanja drugačnih pogledov o pomenu tradicionalne etnografske pustne dediščine, ki se je skozi čas ohranila na Ptuju, Dravskem in Ptujskem polju ter Halozah in Slovenskih goricah. Z združevanjem znanosti duha in znanosti razuma ter kartezijske znanosti poskušam nakazati, kako je mogoče priti do poglobljenih spoznanj o pomenu obredij, ki smo jim priča v naši tradicionalni etnografski pustni dediščini. Ob teh spoznanjih pa so dodane izkušnje in modrosti starodavnih modrecev iz različnih civilizacijskih okolij in obdobij. Vsa njihova spoznanja pa so na osupljiv način podobna spoznanjem sodobnih fizikov, biologov, antropologov, sociologov, filozofov, teologov itd.


VABILO NA PREDSTAVITEV KNJIGE DR. ŠTEFANA ČELANA, povabilo velja vsem tistim, ki vas zanima odstiranje tančice skrivnosti o poglobljenem pomenu in poslanstvu kurentovega obredja:
https://www.facebook.com/ptujska.petv/videos/2721541737921412/


Prisrčen kurentov pozdrav!