Slika 52a

ZRS Bistra Ptuj smo tudi letos organizirali Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije, že 28. zapored. Zaradi protikonskih ukrepov je bilo letošnje srečanje organizirano na drugačen način, in sicer so mladi raziskovalci predstavljali svoje rezultate preko video platforme Zoom. Tako je letos srečanje potekalo od 20. do 28. maja 2020, predstavitve raziskovalnih nalog pa so bile razdeljene v 15 video srečanj.

Na Regijskem srečanju bilo predstavljenih 50 raziskovalnih nalog iz 19 raziskovalnih področij. 43 raziskovalnih nalog so pripravili osnovnošolci in 7 srednješolci. Skupno je na srečanju sodelovalo 98 mladih raziskovalcev, 89 jih je bilo iz osnovnih šol in 9 iz srednjih šol. Pri njihovem delu jih je usmerjalo 68 mentorjev. Pisni del raziskovalnih nalog je ocenjevalo 21 recenzentov, ki so nato sodelovali tudi pri video srečanjih, kjer so ocenili tudi javne predstavitve raziskovalnih nalog.

Mladi raziskovalci so za svoje raziskovalno delo prejeli 33 zlatih priznanj, 15 srebrnih priznanj in 2 bronasti priznanji. 31 raziskovalnih nalog se je uvrstilo na državno srečanje, kjer se bodo ponovno predstavili v konkurenci najboljših raziskovalnih nalog iz celotne Slovenije, zbranih iz 16 regijskih srečanj.

IMG 20200528 123600

Na srečanju so sodelovali učenci in dijaki iz naslednjih šol: 2. OŠ Slovenska Bistrica, OŠ Anice Černejeve Makole,  OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, OŠ Cirkovce, OŠ Destrnik - Trnovska vas, OŠ Gustava Šiliha Laporje, OŠ Hajdina, OŠ Kidričevo, OŠ Ljudski vrt Ptuj, OŠ Majšperk, OŠ Markovci, OŠ Mladika Ptuj, OŠ Olge Meglič Ptuj, OŠ Ormož, OŠ Podlehnik, OŠ Središče ob Dravi, Osnovna šola Žetale, Gimnazija Ptuj, ŠC Ptuj Biotehniška šola, ŠC Ptuj Elektro in računalniška šola

Povezava do objavljenih rezultatov regijskega srečanja: https://bistra.si/images/2020/Rezultati_28._Regijskega_sre%C4%8Danja_mladih_raziskovalcev_Spodnjega_Podravja_in_Prlekije_2020.pdf

Pripravila: dr. Nataša Belšak Šel, ZRS Bistra Ptuj

Koordinatorica regijskega srečanja