Odmevnost modne revije na Ptuju (april), predvsem pa eko-kreacij projekta Poreteks, ki so nastale z modno obnovo rabljenega tekstila v ptujskih modnih delavnicah, je razvila sodelovanje z Mercator Modiano in Vulcano models. Skupni namen povezanosti je okrepiti osveščanje in informiranje širše javnosti o pomembnosti ponovne uporabe za varovanje okolja in priložnosti za razvoj lokalnih delovnih mest.

Modna revija v Planetu Tuš Maribor (13. junij 2015):

v sodelovanju z manekeni Vulcano Models smo predstavili 32 ženskih in otroških eko-kreacij, ki so navduševale tako najmlajše kot velike.


Razstava v izložbi Modiane, Blagovnica Ptuj (julij 2015):

v sodelovanju z Mercator Modiano, ki podpira družbeno koristne projekte, smo v izložbi Blagovnice Ptuj pripravili eno mesečno razstavo eko-oblačil projekta Poreteks. Za vse tiste, ki si eko-oblačil še niste uspeli ogledati, je priložnost v ptujski Blagovnici, zato prijazno vabljeni. Morebiti dobite navdih, kako iz doma – nekje v kotu omare redko uporabljene obleke, hlač ali srajce, narediti re-dizajn sami ali s pomočjo šivilje in modnih kreatorjev. Več o modnem navdihu si lahko ogledate v živo na Novem trgu 3 na Ptuju.

izlozbaIzložba z modnimi kreacijami v ovkiru projekta Poreteks

 

Tudi v okviru dogodka »Dobrodošli doma« (4.julij) smo na svoji stojnici promovirali pomen ponovne uporabe in predstavljali »razsežnosti« kreiranja oz. re-dizajna odpadnega ali rabljenega tekstila. Odzivi mimoidočih tako Ptujčanov kot obiskovalcev iz zamejstva in drugih koncev sveta (Argentina, Kanada) so bili pozitivni in pritrdilni, kako pomembno je varovanje življenjskega okolja tako za današnjo generacijo kot za njene zanamce.

Slika Dobrodosli domaPredstavitev na dogodku Dobrodošli doma, 4. julij 2015

Projekt Poreteks se je izvajal v okviru evropskega teritorialnega sodelovanja Slovenija – Hrvaška 2007 – 2013 in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Vodja projekta je ZRS Bistra Ptuj – več o projektu Poreteks

poreteks logos 1