Za zmanjšanje količin odpadkov, porabe naravnih virov in nujno spremembo potrošniškega načina življenja v bolj trajnostno obliko se nadaljujejo naše aktivnosti osveščanja in promocije o ponovni uporabi in recikliranju odpadnega tekstila.

Sosed sosedu na TV SLO: Poreteks
Na nacionalnem nivoju smo v sodelovanju s TV SLO posneli prispevek o pomenu ponovne uporabe tekstilnih odpadkov kot vir surovin za oddajo Sosed sosedu, ki ima raziskovalno-informativni značaj in je čezmejno obarvana z vsebino evropskih projektov. Več o čezmejnem projektu Poreteks v oddaji Sosed sosedu Slovenija – Hrvaška, ki je bila predvajana 28.9.2015, si lahko ogledate TUKAJ.

vilcnik 0761Simbolična slika iz modnega dogodka v Dominikanskem samostanu na Ptuju: april 2015

Modna revija v Europarku Maribor: Poreteks
Agencijo za promocijo, Vulcano Models, so pritegnili rezultati projekta Poreteks, ki se je pridružila našemu partnerstvu ob samem koncu projekta z željo promovirati eko in modne izdelke iz rabljenega tekstila kot nišno dejavnost z družbenim učinkom, saj se na eni strani rešuje okoljski problem z odpadki, na druga strani pa se ustvarja priložnost za razvoj lokalnih delovnih mest ter vzpodbuja ustvarjalnost vseh generacij.

Vabljeni na modni dogodek »predelanih oblačil«, tudi s predstavitvijo Poreteks eko-kreacij v soboto, 10.10. 2015 ob 10.00 v Europark Maribor!

Preglej Poreteks EKO-KREACIJE

Pripravila: dr. Klavdija Rižnar, ZRS Bistra Ptuj