SVRSREKP k norway grants 1

»Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo«

Moravske Toplice, 6. oktober 2022


Dne 6.10. 2022 smo organizirali prvi Info dan projekta studioKroG. Slednji je bil organiziran z namenom ozaveščanja in obveščanja o projektnih aktivnost in pomenu ponovne uporabe in re-dizajn odpadkov v okviru krožnega gospodarstva. Info dan se je odvijal vzporedno  ob strokovnem okoljskem posvetu »SONARAVNE REŠITVE ZA ZELENI PREHOD SLOVENIJE«.

Na samem info dnevu smo strokovnjakom iz različnih področij predstavili sam projekt in koncept prenosa dobrih praks iz Norveške. Namreč do sedaj se je o ponovni uporabi govorilo le v smislu gospodarstva, mi pa želimo dokazati da je ponovna uporaba in krožnost bistvena za ohranitev virov planeta. Medtem ko je svet v lanskem letu potrošil biološko zmogljivost 29. julija 2021, jo je Slovenija porabila skoraj tri mesece prej[1], kar je alarmantni podatek, katerega moramo čim prej sprejeti in ga spremeniti. In ravno to težavo naslavlja naš projekt.

MicrosoftTeams image 10

MicrosoftTeams image 6

S strokovnjaki in predstavniki različnih institucij, ki so se ustavili pri naši projektni info-stojnici smo prišli do skupne ugotovitve, da lahko naš projekt vodi do novih sistemskih rešitev na področju uveljavljanja krožnosti in ponovne uporabe.

foto

MicrosoftTeams image 8

Posnetek samega info dneva najdete na  https://www.facebook.com/studiokrog

 

 

Pripravil: RRC Ormož

 

[1] https://www.iusinfo.si/Priloge/PRIPDZ/PRIPDZ101E0214IXN3_7_1.PDF