SVRSREKP k norway grants 1

»Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo«


2. Info dan: V krožnem gospodarstvu nič ni odpadek

Ormož, 11. november 2022

V Ormožu smo organizirali drugi Info dan projekta studioKroG. Slednji je bil organiziran z namenom osveščanja in obveščanja o projektnih aktivnost in pomenu ponovne uporabe in re-dizajn odpadkov v okviru krožnega gospodarstva. Info dan se je odvijal v sklopu vse občinskega dogodka Martinovanje v Ormožu, takrat je namreč Ormož kot mesto najbolj obiskano s strani različnih ciljnih skupin.

Na samem info dnevu smo predvsem splošni javnosti pojasnili kaj projekt studioKroG sploh je in kako pomembno vlogo ima pri reševanju izzivov pomanjkanja razumevanja krožne rabe virov, kjer bomo s celovitim pristopom ponovne uporabe in dizajnom zavrženih predmetov oz. odpadkov presegli obstoječo prakso na primeru rabljenih ladijskih kontejnerjev s funkcionalno in tematsko opremljeni prostori po principu »ne zavrzi, popravi, oblikuj in ponovno uporabi«.

2 info dan 4

2 info dan

Prav tako smo poudarili, da bodo za postavitev (mobilnega) studia krožnega gospodarstva uporabljeni zavrženi ladijski kontejnerji z novo, navdušujočo in prepričljivo vsebino prikaza možnosti ponovne uporabe in dizajna odpadkov v celostnem pogledu krožnega gospodarstva namesto  uporabe deviških materialov, torej se uporabi kar že obstaja. Ter kakšen pomen bo imela zelena streha in žuželčji hotel za varovanje opraševalcev.

2 info dan 5

2 info dan 2

 

Pripravil: RRC Ormož