SVRSREKP k norway grants 1

»Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo«

Demonstracija uporabe tekstilne izolacije iz recikliranih tekstilnih odpadkov na primeru Studia za krožno gospodarstvo (studioKroG)
6. januar 2023, Slovenske Konjice

  • Ali vas zanima, kaj je tekstilna izolacija?
  • Kako se lahko z recikliranjem tekstilnih odpadkov pridobi tekstilno izolacijo za gradbene namene?
  • Kako se lahko tekstilno izolacijo uporabi za toplotno izolacijo namenskih prostorov (hiša, pisarna, poslovna stavba itd.)?
  • Katere so prednosti tekstilne izolacije v primerjavi z drugimi izolacijskimi rešitvami, ki imajo višji okoljski odtis oziroma ne prispevajo dovolj k zmanjšanju rabe naravnih virov?

Vabljeni na demonstracijsko delavnico, na kateri bo prikazana uporaba tekstilne izolacije iz tekstilnih odpadkov na primeru zelene pisarne v kontejnerju, katere gradnja v celoti temelji na ponovni uporabi že zavrženih materialov, saj je cilj krožnega gospodarstva zmanjšanje porabe deviških materialov in emisij toplogrednih plinov.

KJE: Slovenske Konjice, Tattenbachova 5d (CPU)

KDAJ: od 6. januarja 2023 do 10. januarja 2023 med 10.30 in 13.00 uro.

Več informacij za dodatne oglede:

StudioKroG kot pilotni projekt temelji na dejstvu, da rešitev podnebnih sprememb in prehod v nizkoogljično krožno gospodarstvo ni v omejevanju in prepovedovanju, ampak v spodbujanju družbeno odgovornega podjetništva in vzpostavitvi nove »tekmovalnosti« v družbi, lokalnih skupnostih in organizacijah z izzivom, kako živeti in ustvarjati s čim manjšo porabo virov in energije po načelih krožne rabe virov.

Galerija

 

 

Projektni konzorcij:

projektni konzorcij

 

Projekt studioKroG sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 776.975,00 EUR

@EEANorwayGrantsSlovenia 

@EEANorwayGrants