SVRSREKP k norway grants 1

»Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo«

studioKroG v funkciji krožnega gospodarstva v praksi (Green sejem, Zeleni oder)
Gornja Radgona, 9. marec 2023

zelena prihodnost 

Zaključil se je mednarodni Green sejem s poudarki na težiščih eko-inovacij, e-mobilnosti, zelena delovna mesta, krožno gospodarstvo, prehod na OVE, učinkovito upravljanje z naravnimi viri, trajnostna gradnja idr. Akcijski načrt za krožno gospodarstvo opredeljuje gradnjo in stavbe kot ključna člena v verigi krožnega gospodarstva. Zato postaja dobro poznavanje načel in principov krožnega gospodarstva v gradbeništvu vse bolj pomembno znanje.  

V okviru Green sejma (Zeleni oderSRIP krožno gospodarstvo) smo izvedli izobraževanje s tematiko Studio krožnega gospodarstva v funkciji krožnega razmišljanja v praksi. Krožnost izvajamo v praksi z 9R-konceptom s poudarkom na R2 - Zmanjševanju, R3 - Ponovni uporabi, R4 - Popravilih, R5 - Prenovi, R6 - Predelavi, R7 - Spremembi namembnosti. S celovitim pristopom vseh navedenih „R“ konceptov in še dodanim novim R-konceptom, t.j. Re-dizajn zavrženih predmetov/odpadkov, bomo presegli obstoječo prakso v Sloveniji in prikazali možnosti krožne rabe virov za različne snovne tokove odpadkov na primeru mobilne gradnje in opreme demonstracijskega centra krožnega gospodarstva studioKroG (lokacija Slovenske Konjice – CPU, lokacija Rogaška Slatina – OKP).

STROKOVNI PROGRAM ZELENEGA ODRA – Green sejem & Sejem MEGRA 2023:

https://www.megra.pomurski-sejem.si/wp-content/uploads/sites/3/2023/01/PROGRAM-STROKOVNEGA-DOGAJANJA-MEGRA-2023.pdf


V kolikor želite spoznati prikaz delovanja krožnega gospodarstva v praksi, kontaktirajte: dr. Marinka Vovk () ali Petro Strašek ()


 

FOTOGALERIJA:

 

Projektni konzorcij:

projektni konzorcij

 

Projekt studioKroG sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 776.975,00 EUR

@EEANorwayGrantsSlovenia 

@EEANorwayGrants